Shell Shell Rimula R4 L 15W/40
Shell Shell Rimula R4 L 15W/40
Shell Shell Rimula R4 L 15W/40
Shell Shell Rimula R4 L 15W/40
Shell

Shell Rimula R4 L 15W/40

Shell
Productomschrijving

Shell Rimula R4 L is een motorolie met low-SAPS technologie voor alle dieselmotoren. Rimula R4 L zorgt voor lage uitstoot en een lange levensduur van uw motor.

Vragen?
0318 611 938

Wij zijn bereikbaar op:

Maandag t/m vrijdag: van 7:00 - 19:00

Zaterdag: van 7:30 - 13:00

Zondag: gesloten

Juiste smeeradvies

Verzekerd van kwaliteit, service en betrokkenheid

Uit voorraad leverbaar

Onafhankelijke leverancier

Specificaties Shell Rimula R4 L 15W/40

Toepassingen,
Alle viertakt dieselmotoren met of zonder uitlaatgasnabehandelingsapparatuur, zoals roetfilters en katalysators.

Eigenschappen,
Shell Rimula R4 L is met zeer loge gehaltes aan de additivecomponenten zwavel, metalen en fosfor spe­cifiek ontworpen voor toepassing in dieselmotoren met roetfilters of andere uitlaatgas-nabehandelings­apparatuur, die daarmee voldoen aan de Euro 4, Euro 5 en de Amerikaanse US 2007 wetgeving t.a.v. uitlaatgasemissies. 

Shell Rimula R4 L voorkomt ongewenste afzeitingen in de uitlaatgas-nabehandelingsapparatuur en verlengt daarmee de standtijd. Hierdoor is Shell Rimula R4 L bij uitstek geschikt voor toepassing in dieselmotoren die uitgerust zijn met roetfilters en SCR-katalysatoren.

Daarnaast voldoet Shell Rimula R4 L aan een zeer uitgebreide reeks specificaties en goedkeuringen, waardoor Shell Rimula R4 L tevens geschikt is voor toepassing in een zeer uitgebreid scala aan nieuwe en oudere dieselmotoren van diverse Europese, Amerikaanse en Japanse merken als bijvoorbeeld Cummins, Mack en Caterpillar.

Shell Rimula R4 L biedt naast een perfecte bescher­ming tegen slijtage en een zeer goede bescherming tegen corrosie een uitzonderlijke bescherming tegen inwendige motorvervuiling. Dit is van groot belang bij de inzet van emissie-geoptimeerde motoren, om­dat de door de olie op te nemen hoeveelheid ver­brandingsroet soms aanzienlijk kan zijn.

Door de hoogwaardige basisolien is Shell Rimula R4 L uitste­kend bestand tegen hoge temperaturen en de oxida­tieve en thermische belasting die daarvan het gevolg is, ook bij lange verversingsintervallen.

Het resultaat is dat de motor onder alle omstandigheden inwendig schoon blijft. De hoogwaardige basisolie zorgt er bovendien voor dat deze eigenschappen over zeer lange tijd op hoog niveau behouden bliiven.

Specificaties, goedkeuringen en aanbevelingen, 

Lees meer Lees minder…
Vragen?
0318 611 938

Wij zijn bereikbaar op:

Maandag t/m vrijdag: van 7:00 - 19:00

Zaterdag: van 7:30 - 13:00

Zondag: gesloten

Offerte aanvragen

Shell Rimula R4 L 15W/40
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »