Conserverings olie

Wilt u voor uw bedrijf hoge kwaliteit conserveringsolie kopen? Dan bent u bij De Driekleur Ede aan het juiste adres. Wij bieden een uitgebreid aanbod met olie en smeermiddelen. Zo ook hoogwaardige conserveringsolie.
Lees meer

Bekijk direct de verschillende producten die wij aanbieden, kies de olie die aansluit bij uw wensen, log in via het klantenportaal en plaats een bestelling. Wij zorgen voor een snelle verzending, zodat u de producten zo snel mogelijk kunt gebruiken.

 

Toepassen van conserveringsolie

Conserveringsolie of conserveringsmiddel heeft meerdere toepassingen. Het beschermt onder andere ijzerhoudende onderdelen en legeringen voor een middellange termijn tijdens het vervoer en de opslag. Vooral voor de bescherming van machinaal bewerkte onderdelen is de olie zeer geschikt. Denk bijvoorbeeld aan reserve onderdelen, auto-onderdelen en motoronderdelen. Daarnaast is het ook geschikt voor machinaal en geëxtraheerde bewerkte oppervlakten.

 

Waarom conserveringsolie gebruiken?

Er zijn meerdere redenen om conserveringsolie te gebruiken:

 • Om onderdelen te beschermen tijdens het vervoer en de opslag. Als onderdelen lange tijd stil staan, kan er roest ontstaan. Door het gebruik van deze olie kan dit worden voorkomen.
 • Om onderdelen langer mee te laten gaan. Als onderdelen goed beschermd zijn, kunnen ze langer mee gaan en hoeft u ze minder snel te vervangen. Dit kan besparingen opleveren.
 • Om onderdelen te behouden voor de toekomst. Soms heeft u bepaalde onderdelen niet direct nodig, maar wilt u ze wel bewaren voor de toekomst. Door het gebruik van conserveringsolie kunt u ervoor zorgen dat de onderdelen in goede staat blijven, zodat u ze op een later moment kunt gebruiken.

 

Zo gebruikt u het

Wilt u conserveringsolie gebruiken om onderdelen te beschermen tegen roest en beschadiging? Volg dan de onderstaande stappen:

 1. Zorg ervoor dat de onderdelen die u wilt behandelen goed droog en schoon zijn. Verwijder eventuele vuilresten en roest.
 2. Breng de olie aan op het oppervlak van de onderdelen. Gebruik hiervoor een borstel of doek. Zorg ervoor dat de olie goed verdeeld is.
 3. Laat de olie drogen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 4. Sla de behandelde onderdelen op in een droge, schone ruimte. Zo blijven ze goed beschermd tijdens de opslag.

Let op: volg altijd de gebruiksaanwijzing van het conserveringsmiddel op de verpakking. Zo weet u zeker dat u het product op de juiste manier gebruikt.

 

Hoe lang blijft conserveringsolie werken?

Conserveringsolie is een smeermiddel dat gebruikt wordt om ijzerhoudende onderdelen en legeringen te beschermen. Maar hoe lang blijft de olie werken? Het antwoord hierop is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type conserveringsolie, de toepassing en de omgevingscondities. Over het algemeen blijft deze olie een paar maanden tot een jaar werken, afhankelijk van de staat waarin de onderdelen zich bevinden en hoe vaak ze gebruikt worden. Er zijn echter ook conserveringsmiddelen op de markt die langere bescherming bieden. Zo zijn er producten die tot wel 5 jaar bescherming bieden. Het is daarom aan te raden om de specificaties van het product te lezen voordat u conserveringsolie koopt. Zo weet u precies wat u kunt verwachten. Houd er rekening mee dat deze olie niet oneindig blijft werken. Het is aan te raden om de behandelde onderdelen regelmatig te inspecteren en de olie te vervangen.

 

Zo bewaart u het

Het is belangrijk om conserveringsolie goed te bewaren om ervoor te zorgen dat het zijn kwaliteit behoudt en lange tijd meegaat. Hieronder geven we een aantal tips voor het bewaren van conserveringsolie:

 1. Bewaar conserveringsolie op een koele, donkere plaats. Het is het best om het in een kast of op een andere plaats weg te zetten waar het niet blootgesteld wordt aan direct zonlicht of warmte.
 2. Zorg ervoor dat de verpakking goed gesloten is wanneer u de olie niet gebruikt. Dit kan helpen om lucht en vocht buiten te houden, wat kan helpen om de olie langer houdbaar te maken.
 3. Gebruik schoon en droog gereedschap om de olie te nemen. Dit kan helpen om bacteriën en andere verontreinigingen uit de olie te houden.
 4. Gebruik de olie binnen een redelijke tijd nadat u hem hebt geopend. Probeer de olie binnen een paar maanden op te gebruiken na opening.
 5. Conserveringsolie kan ook in de koelkast bewaard worden om de houdbaarheid te verlengen. Zorg ervoor dat de olie goed afgesloten is en niet in aanraking komt met andere voedingsmiddelen.

 

Producten van hoogwaardige merken

Kiest u voor de conserveringsolie in het assortiment van De Driekleur Ede, dan kunt u rekenen op producten van hoogwaardige merken van de beste kwaliteit. Een van de merken die wij aanbieden is Mobil. Kies bijvoorbeeld voor de producten van de Mobilarma serie zoals de MOBILARMA MT, MOBILARMA 798 en MOBILARMA 524. Deze conserveermiddelen verschaffen goede roestbescherming en verminderen de kans op beschadiging in de periode dat ze niet gebruikt worden. Meer weten over de eigenschappen van de verschillende producten? Lees dan de specificaties van ieder product.

 

Bestel uw producten

Conserveringsolie kopen voor uw bedrijf? Bestel het dan eenvoudig online bij De Driekleur Ede. Bekijk direct welke producten u nodig heeft voor uw bedrijf, log in via de klantinlog en plaats een bestelling. Alle getoonde prijzen bij de producten zijn netto exclusief BTW. Wanneer er geen prijzen zichtbaar zijn, kunt u altijd contact met ons opnemen voor meer informatie. Heeft u vragen over de producten of diensten die wij aanbieden? Neem dan contact met ons op via 0318 611 938 of mail naar [email protected]. Wij helpen u graag verder.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »