Remvloeistof

Remvloeistof voor de zakelijke markt

Remvloeistof kopen voor uw bedrijf? Bekijk dan het uitgebreide aanbod van De Driekleur Ede. Bij ons vindt u smeermiddelen en olie voor de zakelijke markt. De hoogwaardige producten worden onder andere toegepast in de automotive, transport & aannemerij, industrie en agri sector. Ontdek op deze pagina de verschillende soorten remvloeistof die wij aanbieden, selecteer het gewenste product en log eenvoudig in via het klantenportaal om te bestellen. Onze producten zijn uit voorraad leverbaar en worden snel bij u op locatie geleverd. Voor meer informatie over de remvloeistof leest u verder.

 

Het belang van goede remvloeistof

Het is belangrijk om te weten dat de kwaliteit een grote rol speelt bij het functioneren van uw remsysteem. Een goede remvloeistof zorgt ervoor dat de druk op het rempedaal snel en effectief wordt doorgegeven naar de remcilinders. Hierdoor kunt u op tijd en veilig remmen. Daarnaast is het ook van belang om de vloeistof op tijd te verversen. Dit is afhankelijk van de gebruiksomstandigheden van uw bedrijfswagen. Het is aan te raden om de remvloeistof regelmatig te controleren op vuil en vocht. Zo weet u zeker dat u altijd met een goed functionerend remsysteem op pad bent.

 

Toepassing van remvloeistof

De remmen zijn een essentieel onderdeel van ieder voertuig. Om uw remsysteem optimaal te laten functioneren heeft u remvloeistof nodig. Deze vloeistof zorgt ervoor dat uw auto kan remmen wanneer u het rempedaal indrukt. Bij deze beweging ontstaat er druk die door de remvloeistof wordt doorgegeven aan de remcilinders via de remleidingen. Vervolgens wordt de druk gebruikt om de remblokken tegen de remschrijven te duwen. Zonder remvloeistof is het niet mogelijk om te remmen.

 

Wanneer is nieuwe remvloeistof nodig?

Het is belangrijk om op tijd nieuwe remvloeistof te vervangen. Dit zorgt ervoor dat uw remsysteem optimaal blijft functioneren en u op tijd en veilig kunt remmen. Maar wanneer is het tijd om nieuwe remvloeistof te kopen? Er zijn een aantal dingen waar u op kunt letten om te bepalen of nieuwe remvloeistof nodig is:

  • Controleer de vloeistof regelmatig op vuil en vocht. Als de vloeistof vies of vochtig is, kan dit een teken zijn dat het tijd is om de vloeistof te vervangen.
  • Volg de aanwijzingen in de gebruikershandleiding van uw bedrijfswagen. Hier staat vaak aangegeven hoe vaak de vloeistof vervangen moet worden.
  • Let op de remprestaties van uw auto. Als de remmen minder goed werken of het rempedaal harder aangedrukt moet worden om te remmen, kan dit een teken zijn dat de remvloeistof aan vervanging toe is.

Het is aan te raden om de remvloeistof regelmatig te controleren en op tijd te vervangen. Zo weet u zeker dat u altijd met een goed functionerend remsysteem op pad bent.

 

Diverse hoogwaardige merken

Remvloeistof is bij De Driekleur Ede verkrijgbaar in verschillende types. Zo kunt u kiezen voor DOT 3, DOT 4 en DOT 5.1. Tevens zijn er diverse hoogwaardige merken verkrijgbaar als Eni, Mobil en Kendall. Weet u niet precies welk type remvloeistof u nodig heeft? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze experts voorzien u graag van smeeradvies op maat.

 

Het verschil tussen DOT 3, DOT 4 en DOT 5.1

Wanneer u op zoek bent naar remvloeistof, kunt u kiezen uit verschillende soorten. Zo heeft u de keuze uit DOT 3, DOT 4 en DOT 5.1 remvloeistof. Maar wat is het verschil tussen deze producten?

  • DOT 3 is een basisvloeistof die geschikt is voor standaard remsystemen. Deze vloeistof is geschikt voor remsystemen met een werkdruk tot en met 2.100 pascal.
  • DOT 4 is een stapje hoger qua kwaliteit. Deze vloeistof is geschikt voor remsystemen met een werkdruk tot en met 2.500 pascal. Bovendien heeft DOT 4 een hoger kookpunt dan DOT 3, wat betekent dat de vloeistof beter bestand is tegen hoge temperaturen.
  • DOT 5.1 is een synthetische vloeistof die geschikt is voor remsystemen met een werkdruk tot en met 3.000 pascal. Dit is de hoogste kwaliteit die verkrijgbaar is. DOT 5.1 heeft een nog hoger kookpunt dan DOT 4, wat betekent dat de vloeistof nog beter bestand is tegen hoge temperaturen.

Het is belangrijk om de juiste remvloeistof te kiezen voor uw bedrijfswagen. Zorg ervoor dat u de vloeistof kiest die geschikt is voor de werkdruk van uw remsysteem.

 

Wanneer deze vloeistof verversen

Het is belangrijk om op tijd nieuwe remvloeistof te vervangen. Dit zorgt ervoor dat uw remsysteem optimaal blijft functioneren en u op tijd en veilig kunt remmen. Maar hoe vaak moet vloeistof vervangen worden?

Er zijn een aantal factoren die bepalen hoe vaak remvloeistof vervangen moet worden:

  • De levensduur is afhankelijk van het merk en type vloeistof. Sommige merken geven aan dat hun remvloeistof tot wel 4 jaar houdbaar is, terwijl andere merken aangeven dat hun vloeistof ieder jaar vervangen moet worden.
  • Het rijgedrag is ook van invloed op de levensduur van remvloeistof. Als u veel korte afstanden rijdt of vaak hard remt, kan de vloeistof sneller aan vervanging toe zijn.
  • De rijomstandigheden kunnen ook van invloed zijn op de levensduur van remvloeistof. Als u bijvoorbeeld vaak rijdt op gladde of natte wegen, kan de remvloeistof sneller aan vervanging toe zijn.

Om te bepalen wanneer nieuwe remvloeistof nodig is, is het aan te raden om regelmatig de vloeistof te controleren. Let op de aanwijzingen in de gebruikershandleiding van uw bedrijfswagen en let op de remprestaties van uw auto. Zo weet u zeker dat u op tijd nieuwe remvloeistof koopt.

 

Bestel eenvoudig online

Heeft u de juiste remvloeistof gevonden voor uw bedrijfswagen? Maak dan gebruik van ons klantenportaal en bestel het product eenvoudig online. Alle getoonde prijzen zijn netto exclusief BTW. Wanneer er geen prijzen zichtbaar zijn, kunt u altijd contact met ons opnemen voor meer informatie. Onze producten zijn uit voorraad leverbaar en worden snel bij u op locatie geleverd.

 

Vragen over remvloeistof?

Heeft u nog vragen over onze remvloeistof of heeft u behoefte aan advies op maat? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij staan u graag te woord en helpen u verder met al uw vragen. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer 0318 611 938 of via e-mail op [email protected]. Wij helpen u graag verder.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »